RTL-Peter omzeilt buitenlandblokkade RTL Gemist

Peter van der Vorst heeft ontdekt hoe hij in het buitenland de buitenlandblokkades van RTL Gemist omzeilt. Dat zegt hij in zijn column in Televizier. Van der Vorst was recentelijk in Londen, maar omdat zijn kind ziek werd, zag hij in drie dagen tijd niet veel meer dan de hotelkamer. “En wat is het dan toch fijn dat er televisie is! Vooral toen ik ontdekte hoe VPN werkt. Dat is een handige manier om vanuit het buitenland tóch Nederlandse tv te kunnen kijken“, aldus de presentator van RTL 4-programma’s.

NPO en RTL Gemist zijn vanuit de meeste andere landen namelijk geblokkeerd, weet Van der Vorst. “Dat heeft te maken met allerlei auteursrechtenkwesties. Maar door een VPN-app te installeren op je smartphone of tablet kun je het laten lijken alsof je wél in Nederland bent, waardoor je gewoon toegang krijgt tot die websites.

Zo kon Van der Vorst met zijn gezin het RTL 4-programma The Voice Kids terugkijken. “En via NPO gemist konden we zelfs live naar NPO 1, 2 en 3 kijken.”

Het voelt een beetje alsof je de boel bedondert, maar na wat googelen bleek dat zo’n VPN-verbinding in principe legaal is. Althans, zo heb ik het dan maar opgevat… Mijn koortsige zoon was er in ieder geval heel blij mee.

Van der Vorst voelt zich naar eigen zeggen een ‘echte tech-nerd’ nu hij ontdekt heeft wat een VPN-dienst is.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen