RTL Boulevard kraakt dieetboekje Fajah Lourens af

Foto: SBSNormaal gesproken wordt ieder boekje van een BN’er de hemel in geprezen in RTL Boulevard, maar Fajah Lourens kwam er donderdagavond bekaaid van af. Haar boek ‘Killerbody Dieet’ werd de grond in geboord. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Lifestyledeskundige Fiona Hering liet het boekje lezen door deskundigen en die waren eensluidend kritisch. “Waar eigenlijk iedereen een beetje over valt is het ‘omarmen van je hongergevoel’ en ‘leer van je hongergevoel houden’.

Ook Hering vindt de oproep van Lourens om van je hongergevoel te leren houden twijfelachtig. “Dat is toch wel heel gevaarlijk. Jezelf uithongeren is heel erg slecht.

De deskundigen die Hering sprak zijn Radmilo Soda en Barbara den Bak. “Hij zijn niet zo te spreken over haar voedingstips. Van haar mag je na twaalf weken pas een taartje, terwijl Radmillo zegt: ‘Je moet al meteen een goede balans vinden in je voeding.’ Hij vindt het meer een bodybuilder-schema.

Ook de tips voor caffeïnegebruik zijn volgens Hering onhandig. “Ze zegt ook dat je drie koppen koffie per dag moet drinken omdat het de honger stilt, maar je krijgt er ook enorme stress van. Iedereen moet er maar mee doen wat hij wil.”

Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz probeerden er nog een positieve draai aan te geven. “Het ziet er wel mooi uit. Er zit ontzettend veel werk en tijd in, dat zie je direct“, zei Gerschtanowitz. En Verlinde: “Je zet het boek echt even weg zo. Alsof het niks is. Het is toch een prachtig boek?

Hering: “Het ziet er heel erg mooi uit, maar de kenners vinden die tips raar en daarom ga ik erin mee.”

Lourens blijft achter haar uitspraken staan: “Je moet denken: ik ben vet aan het verbranden en ik houd van mijn hongergevoel. Ik zet geen anorexia daarmee aan. Het is gewoon een feit: als je te dik bent, heb je gewoon te veel gevroten.

Shownieuws-ster Patty Brard, die Lieke van Lexmond afslachtte na wat uitspraken over afvallen, liet Lourens donderdagavond ontkomen. Ze repte in Shownieuws met geen woord over haar nieuwe dieetboekje.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen