RTL 4 wilde Irene Moors niet meer onder contract

Foto: RTLEr lag geen vast contract bij RTL 4 in het verschiet voor Irene Moors toen ze er in januari voor koos om over te stappen naar SBS 6. De tv-zender wilde na 26 jaar verder met haar op projectbasis. Dat heeft de presentatrice gezegd in Koffietijd. Het contract van Moors liep in januari af en daarna liet RTL haar bungelen. “De boodschap was: ‘We bellen wel. Als er iets leuks is, dan gaan we dat doen op een soort projectbasis.’ Dus ik had niet zo’n duidelijk toekomstbeeld en ik wilde graag iets anders doen.

Moors is zo’n belangrijk RTL-gezicht geweest dat ze zelfs een tegel heeft op de RTL Walk of Fame. “Ik heb 26 jaar lang prachtige programma’s gemaakt voor RTL, dus ik ben er blij mee dat die tegel daar voor de deur ligt. Ik hoop dat hij mag blijven liggen, want ik denk dat ik mijn bijdrage heb geleverd.

Zaterdag begon ze met haar eerste SBS 6-programma De Vreemde Eend. “Dit programma moest snel komen. Er was veel haast bij en daarom ging alles toen ook zo snel met die overstap. Ze zeiden: ‘Wil je een quizmaster zijn?’ En ik dacht: ja, dat is totaal anders, dat wil ik wel doen.”

En ze vroegen of ik voor de vrijdag- en zaterdagavond een aantal belangrijke dingen wil gaan doen en of ik met hen dingen wil bedenken en brainstormen over andere projecten. Van het hele pakket kreeg ik een bom energie. Ik ga niet achterover leunend afwachten op RTL, nee, ik greep die kans.”

Moors gaat nog veel meer doen voor SBS 6. “Ze zijn bij SBS alles weer aan het optuigen en dat gaat hartstikke goed. Die zaterdagavond is nu echt een hartstikke gezellige familieavond geworden. Alles wat nu loopt, loopt tot de zomerstop. Dan wordt er weer van alles opgenomen en tijdens de najaarspresentatie wordt alles duidelijk.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen