Radio 1 vraagt GeenPeil-gezicht Jan Roos naar erectie

Jan Roos, één van de initiatiefnemers van het referendum over Oekraïne, kreeg vanochtend wel een heel opmerkelijke openingsvraag voor zijn kiezen tijdens een radio-interview op het publieke Radio 1. “Jan, goedemorgen, ben jij vanmorgen toch wakker geworden met een lichte erectie?“, vroeg nieuwspresentator Jurgen van den Berg. De Radio 1-presentator suggereerde daarmee dat Roos het opwindend vindt dat Nederland mede door hem vandaag naar de stembus kan gaan.

Roos probeerde het gesprek om te buigen met een serieus antwoord, waarna Van den Berg toch nog even terugkwam op zijn openingsvraag. “De eerste vraag is een beetje flauw misschien en een beetje met een knipoog, maar dat kun jij wel hebben. Maar het is natuurlijk wel een beetje jouw dag.

Volgens Roos is dat helemaal niet waar. “Het referendum is er gekomen omdat 430.000 mensen een handtekening hebben gezet en niet omdat Jan Roos het zo graag wilde met of zonder erectie.

De linkse opiniesite Joop.nl vindt de openingsvraag van Radio 1 walgelijk. “De nieuwsorganisatie lijkt zich opnieuw te verlagen tot het niveau van PowNed en aanverwanten.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen