NPO nu ook in Arabisch: ‘هولندا الآن – نت ان نيدرلاند’

Iedereen die niets snapt van de taal die wordt gesproken op NPO 1, 2 en 3 kan vanaf nu terecht op Net In Nederland, de nieuwe online zender van de NPO. Daar zijn de programma’s van de NPO ook gewoon in het Arabisch te zien. Dat heeft de NPO laten weten. De NPO heeft zijn nieuwe zender vanmiddag gelanceerd in het asielzoekerscentrum in Leusden. “Met dit platform wil de NPO vluchtelingen, immigranten en expats vertrouwd maken met onze samenleving aan de hand van on demand tv-aanbod.”

Het gaat om een selectie van bestaande programma’s, die zijn ondertiteld in het Nederlands, Engels en Arabisch. Het aanbod beslaat bij aanvang ongeveer vijftig uur televisie met onder meer Klokhuis, De Hokjesman, Nederland van Boven, De Geheugentrainer, Landinwaarts en Puberruil en elke dag het Journaal van 18.00 uur.

De NPO mikt met name op vluchtelingen. “Dankzij Net in Nederland kunnen vluchtelingen, die tijdens hun wachttijd in het AZC weinig bezigheden hebben, alvast een informeel voorschot nemen op hun inburgering.

Net in Nederland is een initiatief van AvroTros, BNN-VARA, EO, Human, KRO-NCRV, Omroep MAX en VPRO, en wordt ondersteund door Beeld en Geluid, de NTR, de NPO en producenten die voor dit doel gratis hun rechten afstaan.

Hoewel niet iedereen aan boord is – PowNed en WNL zijn bijvoorbeeld niet van de partij – is de NPO blij met de omroepen die wél meedoen. “De deelnemende omroeporganisaties dragen met Net in Nederland bij aan de integratie en inburgering van nieuwkomers.”

De Arabische naam van Net in Nederland is هولندا الآن – نت ان نيدرلان.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen