NPO 3 ontneemt jongeren identiteit in tv-show Dictator

Foto: Leendert JansenNPO 3 komt in de eerste week van mei elke werkdag op prime time met het tv-experiment Dictator, afgeleverd door BNN. Hierin is te zien hoe acht jongeren hun comfortabele leventje opgeven. Dat heeft de omroep laten weten. De jongeren denken mee te doen aan een interessant experiment, waarmee één van hen tienduizend euro kan winnen. “Maar wat ze niet weten is dat ze gevangen worden gezet in de historische strafkolonie in Veenhuizen“, legt een woordvoerder uit.

Zodra de deur achter ze dichtvalt, vallen ze ten prooi aan een onzichtbare macht: de Dictator, die stap voor stap hun identiteit ontneemt.

Vrijheid. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar hoe reageer je als deze vrijheid ineens verdwijnt? Geen eigen identiteit, geen eigen spullen, geen eigen naam. Hou je vast aan je idealen en ga je in het verzet of kies je het veilige pad en pas je je aan?“, aldus de omroep.

Dictator is een sociaal experiment dat speciaal wordt uitgezonden in de week van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. In het programma worden de verrichtingen van de deelnemers becommentarieerd door filosoof Bas Haring en psycholoog Fleur van Maaten, die duidelijk maken hoe een dictator zijn volk onderwerpt.

Het programma heeft een ‘verrassende en ontroerende’ ontknoping als duidelijk wordt wat de ware aard van het experiment is, aldus BNN.

Dictator is van maandag 2 tot en met vrijdag 6 mei dagelijks te zien om 20.30 uur op NPO 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen