‘Marokkanen worden dief, geen NOS-presentator’

Simone Weimans vindt dat er te weinig allochtonen werken bij de NOS. Dat komt mede omdat niet-witte kinderen soms het idee hebben dat dat niet tot de mogelijkheden behoort. Dat vertelt de presentatrice in de Vriendin. Weimans kwam zelf ooit bij toeval in aanraking met het televisievak. “Maar veel kinderen hebben dat niet. Bij een Marokkaans jongetje van elf was laatst een Marokkaanse cameraman op school. Het jongetje was verbaasd: kon dat dan?“, vertelt de nieuwslezeres.

Het jongetje had geen idee dat hij ook welkom is bij de NOS, aldus Weimans. “‘Wat dacht jij dan dat Marokkanen kunnen worden?’, vroeg zijn juf. Het jongetje antwoordde: ‘Dief, of schoonmaker.’ Toen heeft de juf ervoor gezorgd dat hij langs mocht bij mijn collega Mustafa Marghadi.

Marghadi komt uit Lutjewinkel, maar is van oorsprong ook Marokkaans. “Ik was op de redactie toen hij werd rondgeleid. Hij liep met grote ogen te kijken.

Aan het eind van de dag wilde hij geen cameraman meer worden, maar presentator, want nu had hij gezien dat dat ook kon. Super toch?

Het is volgens de NOS belangrijk dat moslimkinderen uitzicht hebben op een baan, omdat ze anders terrorist worden.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen