Jeroen Pauw verzeild in scheldpartij: ‘Onnozel wicht!’

Jeroen Pauw wordt er niet goed van als men suggereert dat zijn steunbetuiging aan Ebru Umar hypocriet is. Hij is op Twitter zelfs verzeild geraakt in een ordinaire scheldpartij. “Onnozel wicht!“, roept hij tegen Anne. Anne was één van de vele twitteraars die kritisch reageerde op Pauws tweet ‘Een dikke vinger voor de lange arm #FreeEbru’. “Tuttut, Pauw, jij zit in hetzelfde weefsel dat dit alles mogelijk maakt en verergert”, zei ze. Daarop schold Pauw haar uit. Anne liet het er niet bij zitten: “Leeghoofd!

Critici zien Pauws talkshow Pauw als een platform waar intolerante culturen worden doodgeknuffeld. Het intolerante beleid van de Turkse president Erdoğan leidde dit weekend tot de aanhouding van de Nederlandse journaliste Ebru Umar in haar buitenverblijf in Turkije. De reden: een kritische tweet. #FreeEbru, luidde het op Twitter.

Anne was niet de enige die verbaasd opkeek dat ook Pauw meedeed aan deze hashtag-actie. “Vanwaar ‘ineens’ dit inzicht? Enigszins verbaasd hier Jeroen Pauw. Verwacht jou niet zo snel in het #FreeEbru-kamp“, zei Robert.

Daarop antwoordde Pauw: “Dan zou u de uitzendingen eens moeten bekijken, bijvoorbeeld die van de afgelopen twee weken..

Pauw vindt het niet raar als hij voorstanders van het repressieve beleid van Erdoğan een podium biedt. “In Pauw bijna alleen Erdoğan-tegenstanders aan het woord, voor een debat is ’t beter als medestanders er ook bij zijn...”

DutchTurks.nl vindt het jammer dat Pauw opeens een ‘Turkenafkeer’ heeft. “Privé zelfs het tegenovergestelde van ‘Turkenafkeer’“, antwoordt Pauw, die een relatie heeft met een Turkse. “Mijn afkeer betreft haat, intimidatie en geweld.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen