Frank Visser: ‘NPO net zo uit op sensatie als SBS’

Foto: Elvin BoerFrank Visser denkt dat NPO 1 geen enkele reden heeft om neer te kijken op SBS 6: de publieke zender is net zo goed uit op spanning en sensatie. Dat zegt hij in de Avrobode. Toen Visser zijn overstap bekendmaakte, kreeg hij de vraag of hij voortaan te midden van vechtende en scheldende buren tv gaat maken. Maar dat is niet het geval, zegt hij. “Overigens zagen ze bij de publieke omroep ook het liefst scheldpartijen en vechtpartijen in de zaal. De NPO is echt niet roomser dan de paus hoor.

Visser heeft helemaal geen zin om tussen vechtende mensen te staan. “Beslist niet! Tijdens de besprekingen met SBS 6 was meteen duidelijk dat we de kracht van het programma wilden behouden. Dat het netjes en beschaafd moest blijven, in combinatie met mijn humor.

In KRO-NCRV’s De Rijdende Rechter ging het er onder toeziend oog van Visser soms ook best heftig aan toe, maar hij wil de situatie nooit laten escaleren. “De mensen mogen in beginsel alles zeggen wat ze willen; laat ze maar uitrazen. Ik heb ze nooit afgekapt. Wat ze van mij niet mogen, ook nu niet, is naar elkaar wijzen en aan elkaar zitten.”

Waar Visser op NPO 1 met gemak 1,5 miljoen kijkers trok, zit hij bij SBS 6 onder het miljoen. “Dat is óók een reden waarom ik voor SBS 6 heb gekozen. Het is een jonge zender in ontwikkeling. Niemand weet hoe dit afloopt, dat vind ik geweldig.

Ik ga voor avontuur. En nee, voor het geld heb ik het niet gedaan. Ik ga niet opeens drie keer zoveel verdienen hoor.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen