Douwe Bob gunt Frankrijk overwinning op Songfestival

Foto: Nick van OrmondtAls Douwe Bob in mei zelf niet weet te winnen op het Eurovisie Songfestival, dan gunt hij de overwinning aan de Franse inzending. Dat vertelt de zanger vandaag in het AD. De Franse inzending is topfavoriet Amir, die het liedje J’ai cherché gaat zingen. Onze inzending Douwe Bob mag de inzending van Frankrijk wel. “Die jongen van Frankrijk is een heel toffe gozer. Mocht ik zelf niet winnen, dan gun ik het hem. Zou een mooi hart onder de riem voor dat geplaagde land zijn.”

Muzikaal gezien heeft Douwe Bob niet veel met de andere deelnemers. “Ik blijf een sixties- en seventies-snob. Voor mijn smaak is er niet zoveel te beleven in Stockholm. Er is veel dance en daar houd ik gewoon niet van. Maar ik kan me wel identificeren met de artiesten. Dat zijn superleuke mensen.

Douwe Bob zou het als een domper zien als hij het liedjesfestijn niet wint. Hij hoopt met regisseur Hans Pannecoucke, die ook de acts van The Common Linnets en Trijntje Oosterhuis regisseerde, een stap voor te hebben. “Het wordt subtiel. Ons motto is ‘less is more’“, zegt hij.

En we proberen de boodschap van Slow Down goed te vertalen naar het podium. Hoe we dat precies doen, kan ik nog niet zeggen. De kleding is wel duidelijk, ja. Ik draag gewoon een mooi, op maat gesneden pak. Daar voel ik me nu eenmaal het best in.”

Het AD-interview met Douwe Bob kunt u lezen via Blendle.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen