‘Douwe Bob gaat mede vanwege uiterlijk hoog scoren’

Foto: Nick van OrmondtJustine Pelmelay, die in 1989 namens Nederland meedeed aan het Eurovisie Songfestival, denkt dat Douwe Bob dit jaar mede vanwege zijn uiterlijk hoog gaat eindigen bij het liedjesfestijn. Dat zegt de zangeres in weekblad Party. Pelmelay heeft vertrouwen in de winnaar van de tv-show De Beste Singer-Songwriter van Nederland. “De eenvoud van het nummer is de kracht. Douwe ziet er daarnaast, met zijn no-nonsense uitstraling, ook nog eens erg aantrekkelijk uit. Ik denk dat hij hoog gaat scoren.

De zangeres heeft nog altijd goede herinneringen aan haar deelname. “Ik heb mijn Eurovisie Songfestival-creatie thuis in de kast hangen. Ik ben er nog steeds trots op. Dragen kan ik hem echter niet meer. Destijds was ik namelijk een stuk magerder dan nu het geval is. Soms word ik daar wel verdrietig van. Ik zong ‘Blijf Zoals Je Bent’, maar wat de kilo’s betreft is mij dat helaas niet gelukt.

Het Songfestival heeft Pelmelay geen windeieren gelegd. “Ik werd overal geboekt. Ik heb er een huis, een auto en héél veel kleren van kunnen kopen. Ik heb er écht van genoten.

Of ze nog een tip heeft voor Douwe Bob? “Ik adviseer Douwe: ‘Doe gewoon waar je goed in bent; zingen én musiceren. Als hij zich daar niet in laat afleiden, kan niemand om hem heen.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen