Chantal Janzen slaapt slecht door kijkcijfers

Chantal Janzen ligt regelmatig wakker in afwachting van de kijkcijfers die vroeg in de morgen worden gepubliceerd. Dat zegt de RTL 4-presentatrice in een interview met TROS Kompas over haar huidige RTL 4-show It Takes 2. It Takes 2 heeft er nu vier shows op zitten, die bijna 1,7 miljoen, bijna 1,5 miljoen, ruim 1,4 miljoen en bijna 1,2 miljoen kijkers trokken. “De eerste keer dat je goed scoort denk je: ‘Oh, dat is mooi meegenomen, zeg.’ Maar daarna wil je daar niet meer onder komen“, zegt ze.

Het ziet er wat betreft It Takes 2 niet goed uit voor Janzen: elke week dalen de kijkcijfers verder. En dalende kijkcijfers maken haar zenuwachtig. “Ik slaap er slecht door en ben de ochtend na een uitzending superzenuwachtig. Als de cijfers tegenvallen kan ik daar de hele dag van balen en merken ze dat thuis.”

Slechte kijkcijfers zijn net een slecht rapportcijfer, aldus de presentatrice. “Het voelt alsof je de hele dag in de keuken hebt gestaan om een mooie taart te bakken en vervolgens te horen krijgt: ‘Wat heb jij nou voor belachelijks gemaakt.’ Zo persoonlijk moet je het niet nemen, maar zo voelt het wel.”

Na It Takes 2 zou Janzen wel eens iets minder geregisseerds willen doen. “Ik zou graag eens een programma maken waarbinnen het format niet zo strak is.”

Bij de meeste shows staat alles vast, je moet het alleen nog aan elkaar praten. Ik zou graag eens zonder bandjes zwemmen, en aan het begin van het programma nog niet weten wat er gaat gebeuren.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen