Arnold Karskens: ‘NOS’ers likken zich in bij de macht’

Foto: TROSArnold Karskens, die zichzelf de beste oorlogsverslaggever van Nederland noemt, haalt opnieuw keihard uit naar het NOS Journaal. Dat is vandaag te lezen in de Volkskrant. Karskens vindt dat de NOS-journalisten geen ballen hebben. “Het NOS Journaal is, afgewogen tegen het budget, het slechtste journalistieke programma. Ver beneden de maat. Ze zijn doorgeefluik voor nieuws uit Den Haag, Brussel en Washington. Veel NOS’ers worden later voorlichter, ze likken zich in bij de macht.

Het zit niet goed bij het NOS Journaal, meent Karskens. “Niets ten nadele van sommige correspondenten, maar de redactie is niet goed. Daar zijn ze meer ambtenaar dan journalist. Voordat ze iets beschrijven, kijken ze opzij om te zien wat collega’s denken. Dat zie je ook bij andere media: ze dekken zichzelf in, terwijl verslaggevers juist vrijgevochten moeten zijn.

Hoewel Karskens zichzelf dus de beste oorlogsverslaggever van Nederland vindt, werkt hij niet voor een groot nieuwsmedium, zoals de NOS, RTL of een krant. “Ik betwijfel of dat wel de beste media zijn. Internet wordt steeds belangrijker, daar benoemen ze problemen scherper.

Sinds deze week werkt Karskens voor zijn eigen nieuwssite TheKarskensTimes. “Bij de NOS zouden ze toch zeggen: doe niet te lullig tegen het leger, anders mag RTL volgende keer mee.”

Het Volkskrant-interview met Karskens kunt u vandaag lezen via Blendle.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen