Wendy van Dijk mengt zich in vluchtelingendebat

Foto: TROSWendy van Dijk mengt zich in het vluchtelingendebat. De gelukkige RTL 4-presentatrice vindt het ongelooflijk dat sommige mensen spreken van gelukszoekers. Dat zegt ze vandaag in De Telegraaf. De vele mensen die asiel aanvragen in ons land zijn volgens Van Dijk absoluut geen asielzoekers. “Natuurlijk niet. Die mensen zoeken alles behalve geluk, ze zijn gewoon op de vlucht voor oorlog! Waarom dringt dat niet tot mensen door? Kijk naar je eigen situatie, naar je kinderen.

De mensen slaan niet voor de lol op de vlucht, weet Van Dijk. “Zou je zelf het risico nemen om met je kind in een bootje te klimmen en een levensgevaarlijke tocht te maken als je denkt dat er een andere optie is?

In de nieuwste editie van haar lachende mensen-blad staat Van Dijk uitgebreid stil bij vluchtelingen. “Ik vind het belangrijk om dat onder de aandacht te brengen in het magazine. We hebben voor dit nummer Johnny de Mol gevolgd, die een eigen stichting heeft opgezet om vluchtelingen op Lesbos te helpen.”

Hij dacht: ik kan wel weer het zoveelste feest gaan vieren op Ibiza, maar ik ga liever de handen uit de mouwen steken. Dat vind ik echt fantastisch.”

Het Telegraaf-interview met Van Dijk kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen