Van Gelder klaagde bij SBS over Van Koningsbrugge

Foto: SBSJochem van Gelder is op hoge poten naar de zenderleiding van SBS 6 gestapt toen eind vorig jaar bekend werd dat Jeroen van Koningsbrugge een programma met kinderen zou krijgen bij de zender. Dat heeft de presentator gezegd in ’t Wordt Nu Laat op Radio 2. Van Gelder is als oud-presentator van Praatjesmakers dé expert van volwassenen-tv met kinderen. “Dat vond ik raar en dat heb ik wel degelijk even gemeld bij SBS 6. Daar hebben we over gesproken“, zegt hij.

De presentator vond het niet zo leuk van zijn werkgever. “Ik heb niet het alleenrecht om een programma met kinderen te presenteren. Sterker nog: ik vind het eigenlijk heel vreemd dat andere mensen niet veel eerder in dat gat gesprongen zijn. Het heeft heel lang geduurd. Maar dat dat nu net bij SBS komt op het moment dat ik daar ook nog onder contract sta, vond ik heel apart.”

Van Koningsbrugge is nu op zender met Bijdehandjes en dat zet een streep door de plannen van Van Gelder. “We waren in gesprek om een soortgelijk programma te gaan maken. Ik had het ook al besproken met Peter Lubbers. We waren zelfs al met een producent op zoek naar sponsors, maar dan word je in de binnenbocht ingehaald door een ander format wat bij Talpa gemaakt wordt.

Talpa is het bedrijf van mede-eigenaar van SBS John de Mol. “Jeroen van Koningsbrugge is voor SBS 6 ook een heel interessante man om binnen te halen, dus dat snap ik ook wel. Die dingen samen zorgen ervoor dat hij iets sneller bij de finish is dan ik.

Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik overtuigd ben dat Praatjesmakers nog een keer terugkomt. Ik weet alleen niet waar en wanneer, maar wel in de authentieke vorm in de studio. Ik vind dat ik dat dan weer moet doen, ja.”

Van Koningsbrugge zei eerder in Veronica Magazine dat hij niet denkt dat Van Gelder boos is. “Omdat we allebei voor SBS 6 werken, ken ik Jochem vrij goed. Ik vind hem een superlieve vent en voor zover ik weet, zijn er geen spanningen tussen ons.”

Ik hoorde wel dat hij zich in eerste instantie afvroeg waarom ik het ging presenteren. Maar hij zei ook: “Met Jeroen wordt het hartstikke leuk.” Dat deed me goed.

 

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen