‘The Voice is voor de elite, Idols is voor iedereen’

Martijn Krabbé denkt dat Idols zeker nog bestaansrechts heeft, ondanks dat RTL 4 nu al jaren The Voice of Holland uitzendt. Dat zegt hij in de Metro. Critici menen dat echt zangtalent zich wel aanmeldt voor The Voice en niet voor afzeiktelevisie, maar volgens Krabbé is het helemaal niet zo makkelijk om in The Voice te komen. “Dat hele talentenjachtgebeuren is zo doorontwikkeld de afgelopen jaren, de focus lag steeds meer op talent. Daardoor werd het steeds meer voor de elite, de muzikanten.”

The Voice is voor de elite en Idols is voor iedereen, meent Krabbé. “Bij The Voice zie je veel mensen die al een carrière hebben, die semiprofessioneel zijn. Idols is juist laagdrempelig.

Volgens Krabbé is Idols ook wat lastiger. “Zelfs als je goed kunt zingen, kun je toch een slechte auditie doen. En andersom. Je kun je nergens achter verschuilen: geen sound van een bandje waarin je kunt wegzakken, geen piano, geen gitaartje, niets.

Critici noemen Idols afzeiktelevisie, maar zo ziet Krabbé het niet. “Als iemand niet kan zingen of de auditie verknalt, denk ik nooit: dit is goed voor het programma. Maar een slechte auditie kan komisch zijn, ja.

Als ik sta te zingen in een karaokebar liggen mijn vrienden ook allemaal op de grond van het lachen. En dat is helemaal niet erg, want ik kan ook helemaal niet zingen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen