Rudolph van Veen weg bij 24Kitchen: ‘Oneens met FOX’

Rudolph van Veen is sinds afgelopen 1 januari niet langer verbonden aan de tv-zender 24Kitchen, waar hij sinds de lancering in 2011 het gezicht van was. Dat vertelde de topkok vrijdagavond in het door 9.000 mensen bekeken Van Liempt Live. 24Kitchen is nu anders dan toen het begon, aldus Van Veen. “Het heeft een ontwikkeling doorgemaakt. Het is nu eigendom van FOX en die hebben hun eigen visie. Er zijn nog steeds mooie programma’s, maar ik heb een andere visie“, zegt hij.

Ook alle andere mensen die aan de wieg van 24Kitchen stonden zijn volgens Van Veen weg. “De mensen die 24Kitchen begonnen zijn, waar ik zelf bij was, zijn inmiddels allemaal vertrokken. Maar het is in goede harmonie gegaan.

Als je van mening verschilt, moet je er niet in blijven hangen, vindt Van Veen. “Dan moet je eigenlijk zelf zeggen: laat ik maar weer nieuwe dingen gaan doen. Het waren vijf mooie, intensieve jaren. De zender staat als een huis.”

Van Veen gaat een concurrent van 24Kitchen oprichten. “Er komt in elk geval een nieuw kook- en bakplatform, waarover ik met meerdere partijen praat.”

Ik heb ook nog een ambitie om iets te proberen in Duitsland. Of dat lukt, is een tweede. Ik zou het leuk vinden om daar hetzelfde werk te doen: bakken en koken op televisie.”

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen