René van der Gijp maandag terug in Voetbal Inside

René van der Gijp wil maandagavond al terugkeren als voetbalanalist in Voetbal Inside. Dat vertelt zijn collega Johan Derksen vandaag in het AD. Van der Gijp zat afgelopen vrijdag en maandag niet in Voetbal Inside, vanwege het overlijden van zijn levenspartner Daniëlle. “Ik heb al tegen hem gezegd: neem je tijd. Je hoeft niks te overhaasten. Het is toch een heel emotioneel gebeuren. Maar hij is stellig. ‘Dat ik emotioneel ben, betekent niet dat ik niet kan praten over de linksbuiten van Ajax’, zei hij.

Derksen heeft geen behoefte om Van der Gijp tegen te houden. “Iedereen verwerkt en rouwt toch op zijn eigen manier. Het kan bovendien ook een goede afleiding voor hem zijn. Na de begrafenis zal hij de knoop doorhakken.”

De begrafenis is aankomende donderdag. “René woonde niet met Daniëlle en zijn zoon Nicky samen. Hoewel hij natuurlijk vaak bij hen over de vloer kwam, was hij toch een vader op afstand. Dat gaat nu allemaal veranderen. Hoewel hij verdrietig is, zie ik ook dat hij enthousiast is over dit nieuwe deel van zijn leven.

Daniëlle overleed in de nacht van donderdag op vrijdag. Voetbal Inside ging vrijdag door zonder Van der Gijp. “Ik blijf het wel gek vinden om te zien hoe nieuwsgierig Nederland is. We hadden die vrijdagavond namelijk veel meer kijkers dan normaal.

Het AD-interview met Derksen kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Leven René van der Gijp verandert ingrijpend (zaterdag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen