Pauw ‘gruwelt’ van islam, maar neemt toch moslims aan

Geplaatst op Tue 08 Mar 2016 om 11:03

Jeroen Pauw gruwelt van de islam en alle andere religies, maar heeft toch drie moslims aangenomen voor de redactie van zijn NPO 1-talkshow Pauw. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. Pauw vindt het belangrijk dat er diversiteit is op zijn televisieredactie. “Je kunt zeggen dat het opmerkelijk is om bewust met moslims te werken omdat ik gruwel van religies in het algemeen. Maar ik vind andere gedachten een belangrijke aanvulling op onze redactie“, aldus de VARA-presentator.

De presentator ziet de drie moslims naar eigen zeggen vooral als redacteuren en niet als moslims. “Ze liggen niet met z’n drieën op een kleedje in een apart hoekje. Ze werden niet aangenomen omdat ze moslim zijn, maar ze hebben wel een streepje voor omdat we onze redactie zo divers mogelijk willen hebben.

Een van die redacteuren draagt een hoofddoek. “Zij heeft andere waarden dan ik, net zoals iemand van de EO dat zou hebben. De rest van de redactie is, net als ik, vrijzinnig-seculier.

Pauw laat verder weten niet graag over de achtergrond van zijn Turks-Koerdische vriendin te praten. “Ik ben huiverig om over haar achtergrond te praten. Het is een argument dat racisten altijd gebruiken: ik mag het zeggen, want ik ken iemand die zwart is.

Het Volkskrant-interview met Pauw kunt u lezen via Blendle.
37 Reacties op “Pauw ‘gruwelt’ van islam, maar neemt toch moslims aan”


 1. Dus

  Hypocriete vent dus.

 2. dynamische dennis

  De moslim omdat het moet

 3. Anonymous

  Probeer het eens met drie hindoes?

 4. Peter

  Petje af dat hij het zo maar durft te zeggen dat hij gruwelt van de Islam. Nu nog minder minder minder islam,maar wie durft.Je hebt als bekende Nederlander geen werk meer als je kritisch bent daarom horen we ook nooit een kritische noot van BNers.

 5. HANS

  aub eva terug

 6. Marcel

  En wie nu durft te roeptoeteren dat Pauw links is, is niet goed snik…Stemt gewoon D66 hoor.

 7. David

  Mensen die streven naar diversiteit komen bijna altijd uit zeer homogene gemeenschappen. De Halsema’s en Pechtolds van deze wereld. Ze propageren diversiteit en immigratie, maar Pechtold bijv. komt uit het elitaire wittemannenbolwerk Minerva. Halsema komt weer voort uit links-intellectuele vpro-kringen (daar is ook nog nooit een buitenlander gespot).

  Jeroen Pauw is ook niet echt groot geworden in een diverse wereld. Maar ze propageren het allemaal wel. Het klopt gewoon van geen kant…

 8. mark

  Media-aandacht.

 9. dus

  @David
  je zegt dat je alleen maar iets kan vinden wat in het verlengde van je achtergrond? Wat een onzin is dat zeg.

 10. dirk

  Heel goed dat Pauw moslims op de redactie heeft. Er spelen namelijk nogal wat onderwerpen die met die religie te maken hebben en dan is het goed om een aantal kenners in dienst te hebben.

 11. Ano

  Hypocriete engnek

 12. Anonymo

  Onze samenleving zal niet minder, minder, minder multiculti worden maar meer, meer, meer.
  Leer daar maar alvast mee leven.
  De publieke omroep is hét platform van en venster op deze ontwikkelingen en zal dat met gepaste nuance blijven volgen en begeleiden en meehelpen ons land bij elkaar te houden.

 13. Anonymous

  Hoeveel mensen heeft hij eigenlijk dan in dienst voor dat flutprogramma

 14. Pia

  @David: de diversiteit zit hem alleen in zijn werk, omdat het beter is voor het programma. Privé walgt hij dus van religie. Kan hem alleen maar gelijk geven.

 15. joost

  Ja, dat krijg je als een “Nederlandse”presentator de partij voor de allah elke avond moet propaganderen.

 16. Anonymous

  Dat moet ook gezegd kunnen worden. Het moet g o d v e d o m m e eens klaar zijn met dat je niet mag zeggen dat je gruwelt van een beoaalde religie

 17. Joop55

  Stiekem is Pauw een Islamofoob.

 18. Martijn

  @ Marcel D66 is links dombo.

 19. Anonymous

  D66 is inderdaad een linkse partij

 20. magere marc

  Alleen op social media is D66 links. De werkelijkheid ligt net even anders.

 21. mark

  Tofik zit daar nu toch ook dus het loopt al aardig vol in de Pauw Moskee.

 22. magere marc

  Het grappigste is trouwens dat het enige punt waar ze dan links zijn, ze in feite minder links zijn dan de pvv. Althans op papier en dus ook een aanzienlijk deel van de vooral ongeschoolde zichzelf napapagaaiende achterban. Voor wilders zelf is het overgekopieerde sp programma slechts een vehikel, zoals laatst zo mooi werd gezegd.

 23. magere marc

  De hypocriet.

  Uiteraard wacht ik op linkjes.⌚😁

 24. Cico

  Pauw zegt dat hij gruwelt van religies in het algemeen, want hij is ‘vrijzinnig -seculier’. MC kopt dat hij gruwelt van de islam, wat een hele andere connotatie heeft. Clickbait, woorden in de mond leggen.
  En de PVV is ook links. Het ligt er maar aan hoe je een politieke partij bekijkt.

 25. Daan

  Ik wist niet dat Jeroen Pauw een Turkse vriendin heeft. Ik heb namelijk een Marokkaanse (seculiere) vriendin en ben net als hem atheïst.

 26. Anonymous

  Cico, dit doet MC vaker! Citaten uit hun verband rukken. Hij is gewoon een atheïst die gruwelt van ALLE RELIGIES zoals vele van ons.

 27. Anonymous

  Men gruwelt van religies omdat men kortzichtig is. Men denkt enkel aan de oorlogen etc. Maar extreem links (Zuid-Amerika bv.), extreem rechts (nazi’s) hebben veel meer leed aangebracht. De belangrijkste kern van religie is dat men elkaar respect en dat liefde/zorg voor de naasten wordt gegeven naast vergeving van fouten van de ander, tenminste als dat oprecht gemeend is. Dat velen schijnheiligen hun religie misbruikt hebben is de reden voor de afkeer.

 28. Ome Henk

  De politiek betaald publieke omroep presentatoren absurd hoge salarissen
  om daarmee de presentatoren af te kopen. Ze begrijpen dat ze geen kritische vragen moeten stellen over de NL facilitering van voortgaande laag drempelige
  massa immigratie van moslims, hetzij als gastarbeiders, “vluchtelingen”, Turkije
  in EU etc. Talkshows als Pauw met meer dan 1 miljoen kijkers beïnvloeden het publieke debat, dus moeten de presentatoren afgekocht worden.

 29. Daan

  Ik denk dat Pauw in al zijn welbekende oenigheid zich niet realiseert dat hij discrimineert. De andere kandidaten waren kansloos voor deze 3 functies omdat de voorkeur uitging naar de moslims. Zelfs als je streeft naar een diverse redactie mag je toch niet mensen uitsluiten omdat ze geen moslim zijn.
  Daarbij is het al erg gesteld met Pauw dat de Nederlander gediscrimineert wordt in zijn eigen land, maar een redactie divers noemen door bij allemaal seculieren 3 moslims te stoppen getuigt wel van een links vreemd beeld van de maatschappij. Waarom zijn er dan niet ook Christenen, Joden, Boedhisten of Hindoestanen aangenomen?

 30. magere marc

  Geertje gaat de bak in ohohohoohoho.😁

 31. Daan

  Pauw zou zich beter eens eerst kunnen verdiepen in deze religie voordat hij mensen die dit aanhangen aanneemt. Maar dat is het typische probleem van atheisten: die gooien alle geloven op 1 hoop en vinden ze allemaal net zo raar. Daardoor krijgen dit soort harde liefdeloze religies alle ruimte om een plek in de samenleving te krijgen.

 32. magere marc

  Ze ZIJN even raar. Mensen kunnen bovendien nauwelijks onderscheid maken wanneer ze zelf betrokken zijn bij het een of ander. Het enige wat conservatieven per saldo bijdragen is dat ze moslims op ontzettend knullige wijze door de noodzakelijke verlichting ‘leiden’, waardoor er bovenop alle ellende nog eens liters extra bloed vloeit. Of gaat vloeien.

  Geloof heeft in de evolutie zijn waarde gehad. Die tijd is voorbij. Gezien alle kennis, mogelijkheden, en welvaart die voorhanden zijn, is globalisering uiteindelijk onvermijdelijk.

 33. JoodsePvdA

  magere marc, communist!

 34. GolddiggerL

  Ik een katholieke aziaat, maar heb een hekel aan religie. Vooral om homo standpunt.

 35. Marcel

  @Martijn: dan heb je geen verstand van de politieke verhoudingen vriendelijke vriend….D66 haalt de VVD zelfs soms rechts in… Ze zouden in het midden moeten zitten, maar dat zitten ze al jaren niet meer. Zeker niet met neo liberaaltje Pechtold aan het bewind.

 36. Herman

  Ik gruwel van het kastensysteem en het monotheïsme!

 37. Kees

  @Daan Word wakker mafkees. Gooi dat vreselijke, nergens op gebaseerde, verzonnen juk van je schouders en word vrij. Religies zijn verzonnen door mensen in nood. Machtswellustelingen merkten dat het veel effect had zolang er een flinke portie angst mee gemoeid was. Toen werd het geïnstitutionaliseerd. De kerk was geboren, en die deed alles om z’n macht te behouden. Dat er zoveel religies zijn, is al het bewijs dat het onzin is. Was je in Irak geboren was je een moslim geweest. Uiteindelijk zal het verdwijnen, net zoals mensen ook niet meer in Thor geloven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.