Pauw ‘gruwelt’ van islam, maar neemt toch moslims aan

Jeroen Pauw gruwelt van de islam en alle andere religies, maar heeft toch drie moslims aangenomen voor de redactie van zijn NPO 1-talkshow Pauw. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. Pauw vindt het belangrijk dat er diversiteit is op zijn televisieredactie. “Je kunt zeggen dat het opmerkelijk is om bewust met moslims te werken omdat ik gruwel van religies in het algemeen. Maar ik vind andere gedachten een belangrijke aanvulling op onze redactie“, aldus de VARA-presentator.

De presentator ziet de drie moslims naar eigen zeggen vooral als redacteuren en niet als moslims. “Ze liggen niet met z’n drieën op een kleedje in een apart hoekje. Ze werden niet aangenomen omdat ze moslim zijn, maar ze hebben wel een streepje voor omdat we onze redactie zo divers mogelijk willen hebben.

Een van die redacteuren draagt een hoofddoek. “Zij heeft andere waarden dan ik, net zoals iemand van de EO dat zou hebben. De rest van de redactie is, net als ik, vrijzinnig-seculier.

Pauw laat verder weten niet graag over de achtergrond van zijn Turks-Koerdische vriendin te praten. “Ik ben huiverig om over haar achtergrond te praten. Het is een argument dat racisten altijd gebruiken: ik mag het zeggen, want ik ken iemand die zwart is.

Het Volkskrant-interview met Pauw kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen