Pauw en Tan gingen op visite bij Koen Everink

Jeroen Pauw en Humberto Tan zijn eind vorig jaar afzonderlijk van elkaar op visite geweest bij de vrijdagochtend vermoord aangetroffen zakenman Koen Everink. Dat vertelden ze vrijdagavond in hun programma’s Pauw en RTL Late Night. Zowel Pauw als Tan deden een poging om Everink te strikken voor een optreden in hun talkshow. “Ik ben een keer in het najaar bij hem geweest om hem eigenlijk over te halen om bij mij aan tafel te komen zitten, wat ik af en toe wel eens doe“, zei Pauw.

Beide heren wilden Everink graag interviewen over zijn zaak tegen Badr Hari, door wie hij in 2012 gruwelijk mishandeld werd tijdens dancefeest Sensation.

Pauw sprak er thuis over met Everink. “Ik ben er toen samen met een redacteur van mij geweest en wat opviel was dat hij letterlijk zei dat hij bang was. ‘Als jullie mij iets sturen, stuur het niet op mijn naam, want dan staat mijn naam op de envelop of het pakketje dat ik krijg en de mensen die die enveloppen en pakketjes bezorgen, weten dan dat ik daar zit en dat vind ik niet prettig.’”

Tan vertelde een soortgelijk verhaal. “Ik heb in september voor het laatst contact gehad met Koen. Toen hebben we een gesprek gehad van drieënhalf uur, omdat hij twijfelde of hij wel of niet aan tafel wilde komen in RTL Late Night naar aanleiding van de rechtszaak tegen Badr Hari.”

Eén van de dingen die hij toen nadrukkelijk zei, was dat hij zich sinds die rechtszaak regelmatig bedreigd voelde en dat dat de belangrijkste reden was dat hij niet in de publiciteit wil. We hebben daarna nog sms-contact gehad, maar niet persoonlijk meer.”

Everink werd op straat regelmatig lastiggevallen door jongeren met een Marokkaanse achtergrond, die Hari een held vinden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen