Ook Volkskrant vindt 3 Op Reis ouderwets

Tv-recensent Gidi Heesakkers van de Volkskrant vindt net als tv-recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf dat 3 Op Reis zijn langste tijd wel heeft gehad. Dat laat ze blijken in de krant van vandaag. De tv-kenners zien 3 Op Reis als een eendimensionaal programma dat de diepere laag van andere reisprogramma’s als Floortje Naar Het Einde Van De Wereld en Langs De Oevers Van De Yangtze mist. “Het is een wereld van verschil met het reisprogramma nieuwe stijl.

De tv-recensent zag in 3 Op Reis hoe Storm zijn toernee door Brazilië eindigde in Rio de Janeiro, een bestemming die hij jaren geleden ook al bezocht voor 3 Op Reis. “Petje achterstevoren op het hoofd, zonnebril aan de witte v-hals gehaakt.

Het zag er niet alleen oppervlakkig uit, maar dat was het ook, meent Heesakkers. “Veel gebronsde presentator, veel geschiedenisfeitjes, veel ‘absoluut hoogtepunt’ en ‘ontzettend onder de indruk’.

Plus een bezoek aan een van de beroemdste symbolen van het massatoerisme: Christus de Verlosser op de berg Corcavado.

Dan biedt Langs De Oevers Van De Yangtze meer waar voor ons belastinggeld, vindt ze. Ze vindt dat het programma het ‘mooiste voorbeeld’ van een modern reisprogramma.

Lees ook: ‘Waarom moeten we betalen voor reisjes BNN-sterren?’ (februari)

De Volkskrant-column van Heesakkers kunt u lezen via Blendle.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen