NPO 1 trekt stekker uit Rita-kopie Tessa

Foto: TROSNPO 1 trekt de stekker uit de Thekla Reuten-serie Tessa, de een-op-een-kopie van de Netflix-serie Rita. De kijkcijfers waren beneden verwachting. Dat heeft de NPO bevestigd. Reuten vindt het jammer dat ze de Deense actrice Mille Dinesen niet langer kan imiteren. “Er is sinds de laatste aflevering regelmatig gevraagd en gesnakt naar seizoen twee maar helaas heeft NPO ondanks het succes besloten niet verder te gaan met Tessa. Producent Warner, BNN en wij allemaal van Tessa vinden dat heel jammer!

Tessa sloot afgelopen januari zijn eerste seizoen af. De serie stond direct na het veel bekeken Achtuurjournaal, maar dat mocht niet baten. Gemiddeld waren de acht afleveringen goed voor 900.000 kijkers en zo’n 14 procent marktaandeel, ver onder het zendergemiddelde.

BNN kreeg al voor de start flink wat kritiek over zich heen om Tessa. Veel critici vroegen zich af of BNN zijn belastinggeld niet beter kan gebruiken voor nieuw drama, aangezien het origineel gewoon te zien is via het commerciële Netflix.

Tv-recensent Hans Beerekamp zei: “Leg maar eens uit waarom de NPO wel successeries van elders over zou moeten doen en stopt met talkshows over kunst en de zender NPO Doc.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen