Leven René van der Gijp verandert ingrijpend

Foto: RTLHet leven van René van der Gijp zal door het onverwachte overlijden van zijn levenspartner Daniëlle Sijthoff ingrijpend veranderen. Dat vertelde Johan Derksen vrijdagavond in Voetbal Inside. Van der Gijp woonde niet samen met Daniëlle en hun zoon, maar zag hen wel dagelijks. De voetbalanalist is naar eigen zeggen geen type om met mensen samen te leven. Maar dat gaat nu veranderen. “Hij heeft natuurlijk nooit zijn kind in huis gehad, het zoontje, en die krijgt hij nu wel in huis“, aldus Derksen.

Waarschijnlijk moet Van der Gijp straks gaan zorgen voor niet één, maar twee kinderen. “Hij heeft nog een probleem, want zijn partner had uit een eerdere relatie ook nog een volwassen zoon, die daar ook nog inwoonde. Daar is hij min of meer ook nog verantwoordelijk voor. Er staan hem een hoop zware weken te wachten, denk ik.”

Daniëlle overleed in de nacht van donderdag op vrijdag. Van der Gijp belde Derksen vrijdagochtend op. “Ik hoorde het al aan zijn stem. Je weet niet wat je meemaakt op je nuchtere maag.”

Zijn zoontje had hem uit bed gebeld, omdat hij zijn moeder niet wakker kon krijgen. Hij was nogal in paniek geraakt, maar was nog wel zo scherp om 112 te bellen. Toen René daar arriveerde, stonden er al twee ziekenwagens en politie. Ze werd gereanimeerd, maar later bleek dat ze al uren dood was. Ze is vroeg in de nacht overleden.”

Van der Gijp was er snel bij, want hij woont één straat verderop. “René heeft gisterenavond nog samen met haar Humberto zitten kijken. Toen is hij naar huis gegaan. Er was niets aan de hand. Vanochtend was ze overleden.

Derksen is samen met Hans Kraay jr op bezoek geweest bij Van der Gijp. Kraay: “Ik ben niet zo stoer, dus ik ging al met trillende knieën die kant op. Dan zie je op de oprit een jongetje van 12 staan, die ineens zijn moeder kwijt is.

Wanneer Van der Gijp weer in Voetbal Inside zit? “Hij heeft precies uitgestippeld wanneer hij hier weer aanschuift. Maar dit gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Ik zei: ‘Kijk eerst maar eens aan hoe de begrafenis gaat’“, aldus Derksen.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen