‘Jan vs Geraldine meest zinloze tv van de eeuw’

Het NPO 3-programma Jan vs Geraldine, waarin BNN-talenten Jan Versteegh en Geraldine Kemper van belastinggeld tegen elkaar strijden in Zuid-Afrika, is het meest zinloze programma van de eeuw. Dat vindt tv-maker Maxim Hartman, zegt hij op Twitter. Hartman keek met grote verbazing. “Geraldine versus Jan? Voor wie is dit programma bedoeld? Het slaat echt helemaal nergens op! Dit BNN programma versus moet echt een prijs krijgen van meest zinloze tv programma van de 21ste eeuw.

De tv-maker is lang niet de eerste die zich kritisch uitlaat over Jan vs Geraldine. De Volkskrant noemde het programma zelfs hét bewijs dat NPO 3 zijn langste tijd heeft gehad. “Nu iedereen het al tegen iedereen en de rest heeft opgenomen, doet het programma vooral denken aan een onderuitgezakte 25-jarige student die zijn ouderlijk huis maar niet wil verlaten“, schreef tv-recensent Julien Althuisius vorige maand.

Overigens is Hartman ook niet echt onder de indruk van Jan en Geraldine’s BNN-collega Dennis Storm. Hartman moest erg lachen om Storms tweet: ‘Langs de oevers van de Yangtze weer een miljoen kijkers. En terecht. Zouden er tien miljoen moeten zijn. Applaus voor de VPRO.’

Hartman: “Zegt de man die slappe teksten uit VVV-folders opdreunt als hij met 3 op reis is. Hahaha! Lief van je Dennis Storm.

Op de cynische suggestie van een volger dat Storm wel hét aanstormende talent van het land is, antwoordt Hartman: “Nee joh dat is Jan Versteegh die maakt verrijkende kwaliteitsprogramma’s zoals versus met Geraldine Kemper.

Lees ook: BNN-amusementsshow Versus verhuist naar Afrika (november)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen