Jamai vindt Idols helemaal geen afzeiktelevisie

Jamai Loman is het niet eens met de kritiek dat Idols afzeiktelevisie is. Dat zegt hij op Nu.nl. Bij Idols moeten kandidaten eerst door een voorselectie heen, voordat ze bij de tv-jury terechtkomen. Slechte kandidaten die de tv-jury bereiken, staan daar dus alleen om afgezeken te worden. Maar Jamai ziet dat anders. “Idols is nooit afzeik-tv geweest, zo is het geïnterpreteerd. De balans tussen talentvolle mensen en gekkies lag altijd rond de 80-20 en dat zal ook in het nieuwe seizoen zo zijn.

Idols als afzeik-tv neerzetten is volgens Loman ‘de makkelijkste kaart die je als criticaster kunt spelen’. “We zijn nu dertien jaar verder!”, roept hij.

Tijdens het eerste seizoen had je kunnen zeggen: deze kandidaat moest misschien tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Maar dat is nu klaar. Iedereen in Nederland weet wat de consequenties kunnen zijn als je jezelf opgeeft voor dit programma.

Volgens Nu.nl zijn kandidaten zonder zangtalent oprecht verbaasd als de tv-jury hen bekritiseert. “Ze heeft de voorselectie toch doorstaan, het is toch geen toeval dat ze zich nu mag laten gelden ten overstaan van de jury?”, aldus de nieuwssite.

Het vijfde seizoen van Idols, met Idols 1-winnaar Jamai in de jury, begint aankomende woensdag op RTL 5.

Lees ook: Martijn Krabbé lacht Idols-kandidaat keihard uit (februari)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen