Divorce-acteurs niet in de bres voor Dirk Zeelenberg

Divorce-acteurs Chantal Janzen, Carly Wijs en Jeroen Spitzenberger kregen vrijdagavond van Humberto Tan meerdere keren de mogelijkheid om Dirk Zeelenberg te verdedigen in RTL Late Night, maar grepen die niet aan. Dat was te zien op RTL 4. Tan vroeg twee keer naar het vermeende divagedrag van Zeelenberg, maar het Divorce-trio deed hard zijn best eromheen te praten. “Het is een mooi antwoord, maar in dat hele antwoord komt Dirk Zeelenberg niet voor, ha ha”, lachte Tan.

De talkshowhost had het trio aan tafel zitten, omdat zondag de allerlaatste aflevering van Divorce wordt uitgezonden. De show stopt omdat drie hoofdrolspelers lastig inzetbaar waren: Katja Herbers is druk in Amerika, Jeroen Spitzenberger vindt het wel mooi geweest en Dirk Zeelenberg is te druk met schnabbelen.

Tan vroeg de acteurs naar de geruchten over Zeelenberg. “Er gaan verhalen. Eén verhaal is dat het Dirk Zeelenberg is. Ik leg het toch bij jullie neer: was het inderdaad omdat hij zo vervelend was, zoals geschreven werd?

Daar gaven ze alle drie geen antwoord op. “Wat wel zo is, is dat je hier met een groep acteurs zat die sowieso niet zes jaar lang dezelfde rol wilden spelen. Dat zat er vanaf het begin af aan denk ik niet echt in. Ik denk dat iedereen toch een bepaalde spanningsboog heeft. Jeroen heeft dat ook aangegeven“, probeerde Wijs.

Toen Tan aangaf dat Wijs hem niet beantwoordt, zei ze: “Misschien is dat voor Dirk ook zo. Ik weet het niet. Ik weet dat het voor mij wel zo is.

En Janzen: “Ik denk dat het voor hem eigenlijk precies hetzelfde was als voor ons. Dat je dingen erbij doet, ernaast doet en eigenlijk in plaats van wil doen. Die agenda’s kwamen op een gegeven moment niet meer uit.

Ook Spitzenberger nam het niet voor Zeelenberg op. “Ik denk dat het een afweging is die iedereen individueel elk jaar opnieuw maakt. We waren al zo overdonderd en dankbaar voor het waanzinnige succes. Tegelijkertijd komen er mooie projecten op je pad. Elk seizoen opnieuw maak je de afweging.

Tan vroeg ook of er nog een mogelijkheid is dat er een Divorce-film komt, ‘met of zonder Dirk’. Dat zien de acteurs wel zitten. Janzen: “Maar het is niet zo dat we dan zeggen dat sommige mensen niet meer mee mogen doen. Dan doet gewoon iedereen mee. Daar hebben we allemaal geen moeite mee of bezwaren.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen