Catherine Keyl voorspelde IS-aanslag in Brussel

Catherine Keyl zag de terreur in Brussel al aankomen. In september schreef ze in De Telegraaf over haar visioenen van een door IS verwoest Brussel. Vorige week was de Belgische hoofdstad het slachtoffer van een verwoestende aanval door IS-terroristen. Nog maar een paar maanden geleden liep Keyl zelf in Brussel, op de Grote Markt. “Waarom moet ik steeds denken dat dit net als de tempels van Palmyra ook verwoest zal worden, of ben ik te pessimistisch?“, schreef ze erover.

De presentatrice schreef dat ze er niet aan moet denken dat IS het kapot maakt. “De hele Grote Markt, prachtig met alle goud-schitterende onderdelen, is nog steeds iets om trots op te zijn. Een mooi voorbeeld van Europese cultuur.

Keyl mengde zich afgelopen najaar meerdere malen in het vluchtelingendebat. In RTL Late Night pleitte ze voor zeer strenge grenscontroles. “IS heeft gezegd dat ze Europa willen gaan veroveren en Spanje en Griekenland willen. Als ik bij IS zat, ging ik onmiddellijk in zo’n trein met van die vluchtelingen mee en dan kwam ik zonder enige controle hier naartoe. Daar word ik bang van.

De Volkskrant ergerde zich suf aan alle uitspraken van Keyl en riep haar uit tot mediaflop van de week. “De moeke van De 5 uur show gaat er tegenwoordig hard tegenaan“, luidde het oordeel. “Catherine Keyl zou een toontje lager moeten zingen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen