Bridget Maasland is geen hit op Net5

De eerste programmaserie van Bridget Maasland op Net5 is zondagavond niet best van start gegaan. Bridget in Hollywood kwam om 21.30 uur uit op een magere 239.000 kijkers en 3,5 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Maasland wist lang niet genoeg kijkers te bekoren voor een plek in de dagelijkse top 25 van meest bekeken programma’s. Daar waren zondag minimaal 375.000 kijkers voor nodig; dat was de score van hekkensluiter Hawaii Five-O.

De 3,5 procent marktaandeel van Maasland ligt slechts 0,1 procent boven het laatste weekgemiddelde van Net5, de zender die voornamelijk gevuld wordt door een makkelijke programmering vol buitenlandse programma’s. Van een duur Nederlands programma wordt dan ook wel een uitschieter verwacht.

Maasland gaf dit weekend al aan niet per se te rekenen op succes. “Het is nog niet gezegd dat deze overstap een succes wordt, want mensen moeten Net5 weer beter weten te vinden en dat was een tijdje lastig. Maar ik heb er alle vertrouwen in“, zei ze in Het Parool.

Bridget in Hollywood was zondag de negende meest bekeken uitzending op de kleinere zenders van RTL en SBS. Het programma deelt die plaats met Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, dat op RTL 7 ook precies 239.000 kijkers trok.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen