Amerikaanse The Passion niet bij NPO, maar bij FOX

De Amerikaanse versie van de NPO 1-hit The Passion zal in Nederland exclusief worden uitgezonden door FOX. De tv-zender gaat The Passion U.S. uitzenden in het paasweekend. Dat heeft ze vandaag laten weten. Mark Bruitsman, programmabaas van FOX, is enthousiast. “Rondom Pasen kijkt iedereen, gelovig of niet gelovig, uit naar The Passion. Nu komt daar voor het eerst de Amerikaanse variant bij, onder regie van de originele Nederlandse crew maar met internationale artiesten.

Het belooft volgens Bruitsman ‘een waar muzikaal spektakel te worden’. “Ik ben erg trots dat wij als enige, buiten Amerika, deze fantastische show mogen uitzenden.”

Tijdens de Amerikaanse uitzending treden grote artiesten op als Seal (Pilatus), Jencarlos Canela (Jezus), Trisha Yearwood (Maria), Chris Daughtry (Judas) en Prince Royce (Petrus). Acteur en regisseur Tyler Perry is de verteller van het paasverhaal.

The Passion U.S. is gebaseerd op de Nederlandse editie. In 2011 vond de tv-musical voor het eerst plaats in Gouda met een rechtstreekse uitzending op televisie. Na de succesvolle eerste editie werd er in de daaropvolgende jaren telkens een nieuwe versie uitgevoerd in verschillende Nederlandse steden.

Dit jaar wordt het evenement voor het eerst naar Amerika gehaald. Tijdens de gebruikelijke processie zullen honderden deelnemers in New Orleans met een gigantisch verlicht kruis in een stoet van het Champion Square naar het podium in het Woldenberg Park lopen.

De uitzending bij ons is op zaterdag 26 maart om 20.00 uur. De herhaling is een dag later om 15.25 uur.

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen