Albert Verlinde vindt dat De Kwis te ver is gegaan

Albert Verlinde vindt dat de NPO 1-show De Kwis zaterdagavond te ver is gegaan met de grap over de hersenbloeding van Martine Bijl. Dat zei hij maandagavond in RTL Boulevard. Verlinde vindt niet alleen grappenmaker Niels van der Laan verantwoordelijk moet worden gehouden, maar ook presentator Paul de Leeuw. “Ik moet eerlijk zeggen: zo’n programma wordt gemaakt en alles is gescript. Nu zie je Paul de Leeuw heel geschokt kijken, maar hij had ook kunnen zeggen: ‘Laten we dit niet doen.’

Het is echt een misser van het VARA-programma op NPO 1, aldus Verlinde. “De Kwis is een fantastisch programma. Het is ontzettend leuk, ik kijk er graag naar, maar zaterdagavond was er een grap die echt niet door de beugel kan over Martine Bijl en André van Duin.”

Je ziet mensen een beetje ongemakkelijk lachen en het is ook heel ongemakkelijk. Als je ziet wat Martine Bijl overkomen is en wat heel veel mensen elk jaar overkomen in Nederland, een hersenbloeding met mogelijk blijvende gevolgen als een vreemd gezicht, dan is dat niet zo’n fijne grap.”

Bij een spelonderdeel moest worden geraden wie ‘Ik vind dit totaal niet gepast’ heeft gezegd. Eén van de vier keuzemogelijkheden was: ‘Martine Bijl over dat ze na haar beroerte wordt vervangen bij Heel Holland Bakt door iemand met ook een scheve mond. Pijnlijk, aangezien de presentatrice in september is getroffen door een hersenbloeding.’

Verlinde mocht het fragment uitzenden in RTL Boulevard. “We mochten het wel laten zien, maar ze wilden ook dat we laten zien in welk kader dit is gezegd. Dat hebben we gedaan.”

De Kwis wilde verder niet reageren op de misser.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen