‘Zure’ RTL Nieuws-baas reageert op sneer Frits Wester

Foto: SBSHarm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, vindt het helemaal niet zuur van hem dat hij woensdag niet meedeed aan de staande ovatie voor Mark Rutte op het Correspondents’ Dinner. Dat schrijft hij op de RTL-site. Zijn verslaggever Frits Wester vond het ‘jammer’ en ‘onsportief’ dat zijn RTL-collega’s bleven zitten. “De RTL Nieuws-tafel klapte ook zijn handen stuk maar bleef wel zitten. Op één na: Frits Wester. Die vond het gedrag van zijn collega’s dan ook wat zuinig en zurig“, aldus Taselaar.

Taselaar vindt een staande ovatie veel te overdreven voor zoiets. “Ooit waren staande ovaties bedoeld als eerbetoon aan een artiest die een bijna buitenaardse prestatie had verricht. Een staande ovatie was een uitzondering.”

Vandaag de dag komen we al massaal overeind als de duif uit de hoed van de goochelaar niet is overleden. Een teneur die een beetje te vergelijken is met de stille tocht. Ooit bijzonder, nu is het niet organiseren van zo’n de tocht de uitzondering.”

Dat Taselaar niet ging staan, betekent niet dat hij geen leuke avond heeft gehad. “Is het Nederlandse correspondentsdinner voor herhaling vatbaar? Wat mij betreft zeker. Als we de dag erna als journalisten de premier en zijn kornuiten maar weer gewoon de maat blijven nemen.”

Lees ook: Frits Wester: ‘Flauw dat journalisten bleven zitten’ (gisteren)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen