VPRO met tegenhanger Linda.TV

Linda de Mols video-app Linda.TV heeft deze week een intellectuele tegenhanger gekregen. De VPRO is begonnen met ‘media-app’ Koos. Dat heeft de omroep laten weten. De nieuwe gratis VPRO-app serveert elke dag om 08.00 uur vijf tips om te lezen, kijken of luisteren. “Met de tips wijst de nieuwe app de weg in het overweldigende aanbod dat vandaag de dag onze media-consumptie kenmerkt“, aldus de omroep. Het is precies dezelfde reden waarom Linda.TV eind vorig jaar is opgericht. 

VPRO Koos vist de parels op en brengt ze ’s morgens overzichtelijk bijeen. Alle tips, van documentaires tot grappige gifjes of van opmerkelijke artikelen tot podcasts, zijn direct binnen de app te bekijken of te beluisteren.”

Hugo Blom, hoofdredacteur van VPRO Gids, spreekt van het hedendaagse ‘probleem’ FOMO: Fear Of Missing Out. “Er is zo’n immens aanbod dat je niet meer weet hoe en wat je dan moet kiezen. Met deze app brengen we je ’s morgens op een presenteerblaadje wat je volgens ons niet moet missen.

Voor wie behalve het beste uit het media-aanbod nog meer wil, biedt VPRO Koos ook een overzichtelijke en volledige radio- en televisiegids met links naar extra informatie.

Linda de Mol kreeg vorig jaar oktober de gelegenheid om in De Wereld Draait Door te vertellen over haar app. Het is niet bekend of Blom binnenkort ook in de talkshow zit.

VPRO Koos is gratis te downloaden voor iOS en binnenkort ook voor Android.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen