Volkskrant geeft Evert Santegoeds ervan langs

Met het moreel kompas in de hand deelt de Volkskrant in de editie van vandaag rake klappen uit aan showkenner Evert Santegoeds. Maar liefst twee artikelen in de krant zijn gewijd aan de grote primeur waarmee Santegoeds deze week drie dagen op rij zijn pagina Privé vulde: Jan Slagter heeft zijn vrouw ingeruild voor een jong bloempje. In het ene artikel wordt Santegoeds de mediaflop van de week genoemd, terwijl Jean-Pierre Geelen over hem schrijft in een column met de titel ‘Stront’.

De Volkskrant, die recentelijk de halve krant vulde met aantijgingen van Gordon maar tot ergernis van de eigen Ombudsvrouw geen wederhoor pleegde, heeft er zichtbaar moeite mee dat een concurrerende krant zo goed scoort met showbizznieuws.

Tv-recensent Haro Kraak is er over uit: Santegoeds is de mediaflop van de week. Hij las met verbazing zijn column waarin hij in de eerste alinea’s de loftrompet steekt over Slagter, om af te sluiten met de ‘grote uitdaging’ waarvoor hij en zijn vrouw staan. ‘Voor het hele gezin’ hoopt hij op een oplossing.

Kraak: “‘Hoop’, ‘uitdaging’, ‘respect’ en ‘overwinnen’: aan die woorden herken je het eufemistische (pardon, hypocriete) vocabulaire van de man die garen spint bij irrelevant leed.

Een paar pagina’s verder is het de beurt aan Geelen, die Hilversum jarenlang ergerde met tv-recensies en nu stukjes schrijft over allerlei dingetjes. Dit keer over de primeur van Santegoeds. “De baggerindustrie van de Basisweg – domein van De Telegraaf en Privé – had het nieuwtje opgedregd, en smeerde het slib dagelijks paginabreed uit.

Geelen voelt zich te goed voor dit soort schrijfseltjes van de concurrent. “Natuurlijk: u en ik halen onze neus op voor dit soort inferieur roddelnieuws. Maar er is geen ontkomen aan“, zegt hij tegen zijn Volkskrant-lezers.

Ook hij vindt Santegoeds hypocriet. “Boodschapper Evert Santegoeds hoopte in De Telegraaf héél erg dat Slagter zijn huwelijkscrisis zou overwinnen – aan zijn baggernieuws zal het niet liggen.

Verder laat Geelen ook nog weten met ongeloof gekeken te hebben naar RTL Boulevard, dat woensdag aan het begin van de uitzending reacties aankondigde van Slagter en zijn nieuwe vlam. “Die werden helemaal aan het einde van het snackprogramma opgediend“, schrijft hij. “Hun reactie: ze wilden niet reageren.

De Top & Flop-rubriek van de Volkskrant kunt u lezen via Blendle, evenals de Stront-column. Pagina Privé gaat vandaag níet over Slagter, maar men kan wel lezen over de gipsvlucht van Sonja Bakker.

Lees ook:
Jan Slagter nog niet van Evert Santegoeds af (donderdag)
Jan Slagter weigert RTL Boulevard en Shownieuws (donderdag)
Jan Slagter vult voor tweede dag op rij pagina Privé (woensdag)
Privé pakt uit met Jan Slagter: ‘MAX verpest huwelijk’ (dinsdag)

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen