Twan Huys: ‘Wij hebben Halina uitgenodigd, niet Rutte’

Halina Reijns bewering dat ze door Mark Rutte is gevraagd om aan zijn tafel te komen zitten tijdens het Correspondents’ Diner klopt niet. Dat heeft organisator Twan Huys laten weten op Radio 2. De RVD had de bewering al ontkracht en daar sluit Huys zich bij aan. “Er is volgens mij sprake van een klein misverstand. Halina had de indruk dat premier Rutte haar had uitgenodigd, maar dat is nu een soort vreemde Boulevard-achtige story geworden, maar het is niet waar.

Reijn is gewoon door de organisatie uitgenodigd, aldus Huys. “Wíj hebben Halina uitgenodigd. We hebben voor de tafel van College Tour een aantal oud-gasten die we in het programma hebben gehad uitgenodigd, waaronder Halina, maar ook Neelie Kroes en Derk Sauer.”

Rutte is volgens hem helemaal niet betrokken bij de gastenlijst. “Ik moet zeggen dat dit verhaal niet echt op feiten berust. Premier Rutte weet nog van helemaal niets en ook niet dat zij überhaupt aan tafel zat.”

Of Reijn misschien zélf iets te graag naast Rutte wil zitten? “Dat weet ik niet. Ik weet alleen dat het berust op een misverstand. Wij hebben de gasten uitgenodigd aan tafel en niet premier Rutte.”

Het Correspondents’ Diner is woensdagavond te zien op NPO 1.

Lees ook: RVD: ‘Halina Reijn helemaal niet gevraagd door Rutte’

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen