Twan Huys verslaafd aan talkshowgasten strikken

Foto: NPSTwan Huys vindt het strikken van gasten voor zijn show College Tour verslavend. Dat heeft hij gezegd op Radio 2. Huys vindt het te leuk om het alleen door zijn redactie te laten doen. “Presentatoren produceren over het algemeen niet zo veel gasten, maar ik vind het nog steeds heel erg leuk om te buffelen en om iemand die onmogelijk is om te krijgen toch te overreden. Dat is verslavend. De redactie van College Tour doet het ook heel erg goed, maar ik mag het zelf ook nog steeds graag doen.”

Voor zijn boek over de Clintons wilde Huys graag een interview doen met Carl Bernstein. “Hij heeft het Watergate-schandaal over Nixon naar boven gekregen. Toen ik dat interview af had, zei ik aan de telefoon: ‘Zou je te gast willen zijn in College Tour, een programma dat ik in Nederland maak?’

Huys achtte zijn kans op een ‘ja’ nihil, maar: “Tot mijn verbazing zei hij meteen: ‘I love Amsterdam, I’m coming.’ Hij komt in april speciaal voor ons naar Nederland, dus alle studenten journalistiek, politicologie en internationale betrekkingen: meld je. Het is echt bijzonder.”

Hij is 71 nu en is voor mij een held, maar ook voor veel andere journalisten van mijn generatie.”

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen