The Voice-winnares Maan tafeldame in DWDD

The Voice of Holland-winnares Maan de Steenwinkel debuteert vanavond als tafeldame van Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Dat heeft de VARA bekendgemaakt. DWDD besteedt de hele uitzending aan het nieuws dat minister Bussemaker muziekonderwijs terug naar de basisschool wil brengen. Te gast zijn onder meer Giovanca en Joop van den Ende. En dus Maan. “Leukste verjaardagscadeau ooit: ik mag vanavond tafeldame zijn bij DWDD“, reageert het zangtalent.

DWDD vindt het plan van Bussemaker ontzettend goed en wil het idee een steuntje in de rug geven. “Wetenschappelijk onderzoek leert dat kinderen muziek nodig hebben. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein.”

Publieke en private partijen gaan zich de komende vijf jaar gezamenlijk inzetten voor structureel muziekonderwijs op de basisschool onder de noemer ‘Méér Muziek in de Klas’. “We ondersteunen dit mooie idee met een thema-uitzending!

Van den Ende zet zich in voor media-aandacht voor muziek in de klas. Vanaf 2016 krijgen schoolklassen de kans om hun regio te vertegenwoordigen in een tv-programma dat om muziek in de klas draait. Dit programma zal vanaf het najaar van 2016 te zien zijn op NPO 3.

De Wereld Draait Door is om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen