SBS 6 uit op revanche na Mindmasters-debacle

Foto: Studio KastermansHet was samen met RTL 4’s Zeesterren het monsterlijkste programma van dit tv-seizoen tot nu toe: Mindmasters Live op SBS 6. De show scoorde zo beroerd, dat de stekker er in november al na slechts twee afleveringen uit ging. SBS 6 haalde de piratenfilms met Johnny Depp weer van stal, waarna NPO 1 en RTL 4 twee maanden lang de vrijdagkijkers mochten verdelen. Nu is de derde zender van het land uit op revanche: om 20.30 uur begint het tweede seizoen van Lekker Nederlands.

In Lekker Nederlands, dat het in het voorjaar van 2015 voor SBS-begrippen niet verkeerd deed met gemiddeld 780.000 kijkers op de zaterdagavond, strijden team Nick & Simon en team JURK! tegen elkaar, door eigen hertalingen te maken op bestaande hits.

Jeroen van Koningsbrugge van JURK! schat zijn kansen voor dit seizoen goed in: “De meeste lol beleef ik aan het becommentariëren van elkaars nummers. Dennis en ik zijn echte taalpuristen en zoals je begrijpt zet dat Nick & Simon direct al op een achterstand. Wij gaan dit seizoen opnieuw voor de winst!

Saillant detail is dat Nick & Simon jarenlang de coaches waren van The Voice Kids, waar ze nu dus directe concurrenten van worden.

Samen met het nieuwe programma Bijdehandjes vormt Lekker Nederlands de nieuwe vrijdagavond ‘voor de hele familie’ op SBS 6.

Op NPO 1, ’s lands meest bekeken zender, loopt Flikken Rotterdam gewoon door.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen