Sanne Wallis de Vries wordt presentatrice op NPO 2

Foto: RTLSanne Wallis de Vries wordt presentatrice voor de VPRO. In maart is ze een week lang te zien in de vooravond van NPO 2 met het nieuwe programma Nationale Boekenquiz. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. De Vries zei gelijk ‘ja’. “Ik vind het leuk om naast mijn werk in het theater af en toe iets totaal anders te doen. In het theater sta ik toch een beetje een monoloog te houden, het leuke van zo’n quiz is dat ik me ter plekke moet verhouden tot die schrijvers“, vertelt ze.

De presentatrice heeft de kunst van het presenteren van een quiz deze winter kunnen afkijken van Philip Freriks; als deelnemer aan De Slimste Mens eindigde ze op de vijfde plaats en was ze de beste vrouwelijke kandidaat. “Als Philip Freriks het kan, moet ik het toch ook kunnen?“, grapt ze. “Maar serieus: een quiz presenteren lijkt me vele malen spannender dan deelnemer zijn.

De nieuwe literaire quiz wordt in de week van 14 maart, de Boekenweek, elke werkdag gespeeld tussen twee schrijversduo’s, die een duidelijke band met elkaar hebben.

In de eerste aflevering strijden Peter Buwalda en Robert Vuijsje tegen Esther Gerritsen en Jamal Ouariachi. De eerste twee zijn vrienden van elkaar, terwijl het laatstgenoemde tweetal elkaar kent van een geheim literair Facebookgenootschap.

Het duo dat na drie kennisrondes de meeste punten heeft, speelt vervolgens de dagfinale tegen elkaar. Elke dag levert dus één winnaar op. Deze vier dagwinnaars strijden op vrijdag 15 maart in de finale om de winst.

De winnaar van de Quiz gaat naar huis met De Gouden Boekensteun en een boekenbon ter waarde van 1000 euro.

Het programma zal dagelijks om 19.55 uur te zien zijn.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen