RVD: ‘Halina Reijn helemaal niet gevraagd door Rutte’

Foto: RTLPremier Mark Rutte heeft Halina Reijn helemaal niet gevraagd om woensdag naast hem te komen zitten tijdens het eerste Correspondents’ Dinner, zoals ze gisteren beweerde in De Wereld Draait Door. Dat heeft de RVD laten weten in een reactie. Rutte gaat helemaal niet over de tafelschikking, aldus de RVD. “Twan Huys en zijn team van College Tour bepalen wie er aan de hoofdtafel mag zitten. Volgens mij is Halina uitgenodigd omdat ze een oud-gast is van College Tour.

Er zullen nog meer oud-College Tour-gasten aan de tafel van Mark Rutte zitten, zoals Chantal Janzen, meent de RVD.

Reijn was gisterenavond tafeldame van Matthijs van Nieuwkerk in DWDD. “We hadden een merkwaardige middag“, zei hij tegen haar. “We hadden jou uitgenodigd voor onze tafel voor De Wereld Draait Door, net als Marc-Marie Huijbregts en nog een paar. We hebben er zin in. En jij zegde af, want Rutte wil graag dat je naast hem komt zitten.

De actrice beaamde zijn verhaal. “Het is opmerkelijk, maar ik voelde me toch een klein beetje verplicht. Ik heb hem nog nooit ontmoet.”

Het Correspondents’ Dinner is een avond naar Amerikaans voorbeeld waarbij Rutte een zo grappig mogelijke speech probeert te geven, waarna hij op de hak wordt genomen door een cabaretier.

Twan Huys is de initiatiefnemer van de gala-avond.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen