RTL wil kosten NPO 1’s Correspondents’ Dinner weten

Foto: Nick van OrmondtRTL Nieuws wil weten wat de kosten zijn van het Correspondents’ Dinner, maar er wordt geen openheid van zaken gegeven. Dat meldt RTL op zijn website. Vanavond is op NPO 1 te zien hoe Twan Huys de feestelijke dineravond opent, waarna premier Mark Rutte en cabaretier Dolf Jansen een grappige toespraak houden. RTL wilde het prijskaartje weten, maar kreeg nul op rekest. “De NTR, die het evenement organiseert, wil niet ingaan op een verzoek om de geraamde kosten in te zien.

De NTR heeft geen idee waarom het de kosten van het tv-evenement met RTL Nieuws zou moeten delen. “Begrotingen van programma’s geven we nooit, dus nu ook niet.

De omroep benadrukt wel dat de aanwezigen een kaartje kopen en daarmee een deel van de kosten voor hun rekening nemen, aldus RTL Nieuws.

Het RTL Nieuws zocht ook uit wie de komedianten betaalt die de grappen voor Rutte schrijven. “De vergoeding voor de comedians die meewerken aan de toespraak, wordt door Mark Rutte zelf betaald“, laat de RVD weten aan RTL.

Het Correspondents’ Dinner is vanavond om 20.30 uur live te zien op NPO 1. Het diner, dat na de toespraken van Rutte en Jansen plaatsvindt, is niet te volgen op tv.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen