RTL 4 schuift met zwakke maandagavondtitels

Foto: NOSRTL 4 voert een wijziging door in zijn maandagavondprogrammering. Back to the Zeros (nu nog om 20.30 uur) en Beste Kijkers (nu nog om 21.30 uur) wisselen vanaf aanstaande maandag van plekje. Dat heeft het tv-station laten weten. Back to the Zeros en Beste Kijkers zijn nu twee afleveringen onderweg, maar doen het voor RTL 4-begrippen hartstikke slecht. “Met deze aanpassing verwachten we de kijkers beter te bedienen en de kijkflow op de maandagavond te optimaliseren.”

RTL 4 verwacht dat Goede Tijden Slechte Tijden-kijkers eerder zullen blijven zitten voor Beste Kijkers dan voor Back to the Zeros. Daarom begint Beste Kijkers straks al om 20.30 uur.

Het gebeurt zelden dat RTL 4 vanwege slechte kijkcijfers moet ingrijpen in de programmering. De maandagavond van de zender is dan ook een echt zorgenkindje.

Eind vorig jaar besloot RTL 4 om na vele en vele jaren de stekker uit de kwakkelende CSI-avond te trekken, maar de vervanging doet het niet veel beter. Zeesterren was vorige maand een kijkcijferdrama en ook de nieuwe combinatie Back to the Zeros en Beste Kijkers slaat dus niet aan.

Back to the Zeros en Beste Kijkers trokken afgelopen maandag respectievelijk 628.000 en 466.000 kijkers, dalingen van respectievelijk 20 procent en 9 procent ten opzichte van vorige week.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen