Ordinair Temptation Island is terug: ‘Guilty pleasure’

Na een jarenlange afwezigheid keert het ordinaire, door Veronica afgedankte Temptation Island terug op de buis bij RTL 5. ‘Verwerpelijk amusement’, noemt televisiekenner Bert van der Veer het. Maar tegelijkertijd kan hij het naar eigen zeggen niet laten om een kijkje te nemen. En ook Peter van der Vorst denkt er zo over. “Ik keek af en toe wel. Het is gewoon heel platte, vrij ordinaire televisie, maar soms is het ook wel lekker om daar gewoon naar te kijken, moet ik eerlijk toegeven.”

Temptation Island draait om het uit elkaar drijven van mensen, weet ook Van der Vorst. “Maar het is gewoon een guilty pleasure. Je ziet mensen dingen doen die je zelf nooit zou doen en je vraagt jezelf de hele tijd af waarom mensen hier in vredesnaam aan meedoen.

Zelfs de Volkskrant gaf medio vorig jaar toe eigenlijk wel weer zin te hebben in het verleidingsprogramma. “Tussen Temptation Island en mij was het ooit liefde op het eerste gezicht. Veel heb ik ervoor over om de smakeloze sensatieshow terug op de buis te krijgen“, schreef tv-recensent Gidi Heesakkers.

Vanavond is het dan zo ver: om 20.30 uur begint Temptation Island aan een nieuw seizoen. Voor Veronica is het een beetje wrang, want zenderbaas Carter Duong zei vorig jaar – enkele maanden voordat RTL 5 de comeback aankondigde – eigenlijk wel weer zin te hebben in de flirtshow.

Zijn voorganger Alphons Martens was het in 2008 echter goed zat met ordinaire televisie. Hij sloeg in een vlaag van verstandsverbijstering helemaal door naar de andere kant van het spectrum en liet Lange Frans een programma over Kamervragen maken. Maar daar zat de Veronica-kijker uiteraard niet op te wachten.

Toch werkte verleiding ook niet meer, beweerde Martens destijds. “Als het te heftig is, stoot het mensen af. Als je als zender wil groeien, dan houdt dat je tegen. Je ziet internationaal ook steeds minder ‘sexy reality’-series op de markt.

Oud-presentatrice Tanja Jess verhuist niet mee van Veronica naar RTL 5. En dat is jammer voor de kijker die diepgang wenst, want zij tilde het programma naar een hoger plan. Althans, dat vond ze zelf. “Voor mij was het enorm spannend om met deelnemers te praten over hun diepste gevoelens. Ik was oprecht nieuwsgierig. Daarom kon ik het programma ook naar een hoger plan tillen.

RTL 5 heeft voor de presentatie gekozen voor de zoon van Ron Brandsteder. Aangezien de show een samenwerking is met de zuiderburen, heeft hij een Vlaamse dame naast zich staan: voormalig Miss België Annelien Coorevits.

De show vormt op RTL 5 een uitzendavond met Lelijke Eendjes, waarin Lieke van Lexmond mensen van hun lelijke gezicht af helpt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen