NRC gruwelt van Rutte-nabeschouwing bij Jinek en Tan

Het NRC Handelsblad was al bij voorbaat geen fan van het Correspondents’ Dinner, maar gruwelde woensdagavond al helemaal van de ‘nazit’ in de programma’s van Eva Jinek en Humberto Tan. Dat laten hoofdredacteur Peter Vandermeersch en tv-recensent Hans Beerekamp weten op Twitter en in de krant. Vandermeersch vindt het heel erg klef. “Beetje pijnlijk hoe we bij Humberto en Jinek horen hoe goed het Correspondents’ Dinner was. Rutte grote winnaar van de avond.”

Op de vraag van zangeres Marga Bult wat er dan zo pijnlijk aan is, zegt Vandermeersch: “De pers die vertelt hoe heerlijk de premier was die de pers op de hak meemt die de premier op de hak neemt. Klef.

Zijn tv-recensent Hans Beerekamp is het volledig met hem eens. Hij is geen fan van de gala-avond. “Het goedlachse product Mark Rutte werd weer eens in de etalage gezet. Het ergste vond ik nog de nazit, bij Jinek en RTL Late Night, waar de genodigden in smoking kwamen vertellen hoe fantastisch geslaagd de avond geweest was.

Alleen Teun van de Keuken, gast van de KRO-NCRV-tafel, monkelde nog wat over ‘gemengde gevoelens’. Maar ja, hij zat er toch maar, constateerden de anderen. Daar viel geen speld tussen te krijgen.

De column van Hans Beerekamp kunt u lezen op de NRC-site.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen