NPO 3-baas Suzanne Kunzeler: ‘Nieuwe koers slaat aan’

Foto: EenVandaagNPO 3 vaart wel onder het nieuwe motto ‘make them think, make them laugh’. Dat zegt zenderbaas Suzanne Kunzeler vandaag in het AD. Kunzeler, die die zin heeft opgehangen in haar kantoor, heeft een goede week: na het NRC schreef ook De Telegraaf lovend over het nieuwe NPO 3. En nu mag ze in het AD over het hernieuwde succes en haar rol daarin vertellen. “We moesten een nieuw beleid uitstippelen met meer titels die niet de zoveelste afgelikte boterham zijn“, legt ze uit.

NPO 3 is een stuk kritischer geworden over wat ze de buis op slingert, aldus Kunzeler. “Je moet je telkens opnieuw afvragen: waarom zouden wij dit moeten uitzenden? Als er geen helder antwoord bestaat, moet je het ook niet willen. Het vasthouden aan die koers betaalt zich nu uit.

Na het vertrek van De Wereld Draait Door en de Champions League dook NPO 3 het ravijn in. Na de enorme soapflops StartUp en 4JIM begon de discussie of NPO 3 eigenlijk nog wel nodig is.

Het tij lijkt te keren: De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld, waarin BN’er-duo’s door het buitenland rijden terwijl ze keten met elkaar, schuurt momenteel tegen de 1 miljoen kijkers aan op zondagavond.

Kunzeler is er blij mee. “We hebben best wat te verduren gehad. NPO 3 is de kraamkamer van het publieke bestel en levert verreweg de meeste nieuwe titels en talenten. Dat is tevens onze achilleshiel, want je loopt voortdurend het risico dat iets niet aanslaat.

Het betekent niet dat NPO 3 geen zorgenkindjes meer heeft. Vooral het acht uur-slot, waar eerder StartUp en 4JIM flopten, heeft het nog altijd moeilijk. Jan Rijdt Rond komt er geregeld niet eens over de 100.000-grens heen. Te weinig, vindt ook Kunzeler, die zich aan het beraden is over de toekomst van het programma.

Ondertussen werkt NPO 3 alweer aan het volgende programmapakket. Lees daar hier meer over: NPO 3 komt met Wil Wil Wel-achtig programma (vandaag).

Het AD-interview met Suzanne Kunzeler kunt u lezen via Blendle.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen