NOS krijgt bakken kritiek op Wilders-interview

De NOS krijgt wagonladingen kritiek over zich heen over het lange interview dat zijn verslaggever Michiel Breedveld hield met PVV-leider Geert Wilders. ‘NOS durft geen kritische vraag aan Wilders te stellen’, kopt Joop.nl. Vrij Nederland vond de vragen van de interviewer zo slecht dat ze die op een rij heeft gezet. Tv-recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf vindt het gebrek aan journalistiek ’triest’. En De Volkskrant dacht dat het keek naar zendtijd voor politieke partijen.

Journalistiek Nederland ergert zich groen en geel aan Michiel Breedveld. Wilders laat zich nauwelijks interviewen, maar Breedveld kreeg uitgebreid de ruimte. “Een uitgelezen kans dus voor NOS om nu eindelijk eens alle kritiek op Wilders om te zetten in ijzersterke vragen“, aldus Joop.nl, de opiniesite van de VARA.

Maar dat gebeurde niet, aldus Joop.nl. “De NOS liet Wilders kritiekloos dezelfde propaganda uiten als hij vrijwel altijd doet. Meningen die in 140 tekens passen. Op geen enkel moment werd hem het vuur aan de schenen gelegd.

Vrij Nederland vond de vragen van de NOS kennelijk zo teleurstellend, dat het besloot om op zijn website het interview uit te typen, maar dan zonder de antwoorden van Wilders. “Oordeel zelf.

Tv-recensent Voller heeft met ongeloof gekeken, twittert hij. “Triest eigenlijk, dat het de NOS niet is gelukt ook maar een greintje nieuws te genereren uit het interview met Wilders.

En Bert Wagendorp besteedt vandaag zijn hele column in de Volkskrant aan het NOS-interview. “Je hoeft Wilders niet hard te interviewen omdat het Wilders is. Maar je moet wel normale journalistiek bedrijven. Dat deed Breedveld niet.

Breedveld was bang, vermoedt Wagendorp. “Uit de wijze waarop er met Wilders wordt omgegaan spreekt de angst om te worden beticht van vooringenomenheid, partijdigheid, linkse voorkeuren en elitaire neigingen.

Dominique van der Heyde of Nynke de Zoeten was dit niet overkomen, Ron Fresen ook niet, aldus Wagendorp. “Ik kreeg opeens immense heimwee naar Ferry Mingelen en Wouke van Scherrenburg.

Het volledige interview met Wilders is te zien op de website van de NOS.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen