Net5 bemachtigt uitzendrechten O.J. Simpson-serie

Net5 heeft de uitzendrechten van de gloednieuwe Amerikaanse dramaserie American Crime Story: The People v. O.J. Simpson bemachtigd. Het tv-station gaat de reeks vanaf 28 maart vijf maandagen lang uitzenden om 21.30 uur. Dat heeft de zender vandaag bekendgemaakt. De rollen in deze serie over de waargebeurde rechtszaak tegen O.J. Simpson worden vertolkt door een topcast met Cuba Gooding Jr., John Travolta, David Schwimmer, Sarah Paulson en Selma Blair.

De American Football-legende werd beschuldigd van een dubbele moord op zijn ex Nicole Brown en haar vriend Ronald Goldman. De serie neemt de kijker mee in het verhaal van de rechtszaak en de onverbiddelijke strijd tussen de twee juridische teams.

Aan de ene kant staat Justitie met de overtuiging dat de topsporter schuldig is, aan de andere kant het ‘dreamteam’ van Simpson dat alles doet voor vrijspraak. “Heel Amerika wordt tijdens het proces in tweeën gedeeld en de geschiedenis van de politie met de Afro-Amerikaanse gemeenschap komt opnieuw naar boven.”

Ryan Murphy is een van de makers van de serie en bekend van onder andere de bekroonde series Nip/Tuck, American Horror Story en Glee.

Begin februari kluisterde de start van de O.J. Simpson-serie in Amerika maar liefst 12 miljoen kijkers aan de buis, weet Net5. “Ook door kenners wordt de serie goed ontvangen, zo krijgt het een 8,9 op IMDb en gaven Entertainment Weekly en The New York Times lovende kritieken.”

American Crime Story: The O.J. Simpson Trial is vanaf 28 maart te zien op Net5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen