Mustafa Marghadi is De Wereld Draait Door zat

Foto: Rick NederstigtMustafa Marghadi vindt dat De Wereld Draait Door enorm in herhaling valt. Hij is niet langer een kijker van ’s lands meest bekeken talkshow. Dat vertelt de NOS-presentator in de VARAgids. Marghadi heeft voor NOS op 3 jarenlang tot ’s avonds laat gewerkt. “Als ik dan ’s avonds laat thuiskwam, keek ik naar de herhaling van De Wereld Draait Door, Nieuwsuur en Pauw & Witteman. DWDD ben ik inmiddels zat. Altijd maar diezelfde gasten, het is mij te voorspelbaar geworden“, zegt hij.

Ook de populaire DWDD-rubriek De TV Draait Door kijkt hij niet meer. “Vroeger keek ik uit naar het rubriekje De TV Draait Door, maar daar is de lol inmiddels vanaf. Matthijs van Nieuwkerk daarentegen is wél de beste presentator van het land.

Misschien gaat Van Nieuwkerk wel te lang door, aldus Marghadi. Zelf doet hij dat niet. “Als een sinaasappel is uitgeperst, moet je iets anders gaan doen. Vandaar dat ik nu ben gestopt bij NOS op 3 en ben begonnen aan een nieuwe uitdaging bij Radio 1.

Tot slot noemt Marghadi nog een paar razend populaire programma’s die hij boycot. “Waar ik absoluut niet naar kan kijken, is Boer zoekt vrouw. Of Ik vertrek, ook zoiets. Wat interesseert mij het leven van Geile Geert en al die anderen? Zonde van mijn tijd.

Wie is de mol? kijk ik ook niet. Dat is razend populair, ook onder veel van mijn vrienden. Volgens hen is het heel goed gemaakt, maar niemand heeft me er van kunnen overtuigen om het te gaan volgen. Ik voel de drang ook niet het te proberen.

Het VARAgids-interview met Marghadi kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen