‘Media-obessie voor VS; waar zijn Rusland en Turkije?’

Foto: RVDDe Nederlandse pers heeft een obsessie voor de Verenigde Staten. Nieuws uit landen als Rusland en Turkije behoeft minstens evenveel aandacht. Dat heeft mediakenner Marianne Zwagerman gezegd op Radio 1. Zwagerman wordt moe van alle Amerikadeskundigen die overal opduiken. “Media moeten volgens mij ook nieuwsgierig zijn naar dingen die we nog niet weten. Wij wonen in een continent dat grenst aan twee landen die behoorlijke geopolitieke ambities hebben: Rusland en Turkije.”

Dat Rusland en Turkije onderbelicht zijn in de media is dan ook onterecht, vervolgt ze. “Turkije is het land dat de buffer is tussen ons continent en de landen waar het oorlog is. Daar zou ik meer van willen snappen.

Leuk dat we alles van Amerika weten, maar we weten het nu wel. Wanneer gaan we nou eens nieuwsgierig worden naar landen die waarschijnlijk veel relevanter zijn voor onze nabije toekomst en waar we eigenlijk zo ongelooflijk weinig van weten?

Over negen maanden zijn er verkiezingen in de Verenigde Staten en daar leven ook de Nederlandse media nu al volop naar toe. Vorige week kwam Nieuwsuur zelfs een avond vanuit Iowa, waar voorverkiezingen plaatsvonden.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen