Martijn Krabbé lacht Idols-kandidaat keihard uit

Foto: SBSVan begripvolle presentator die kandidaten meelevend opvangt naar gierend jurylid dat kandidaten uitlacht: de nieuwe rol van Martijn Krabbé in Idols is even wennen. Carlo’s TV Café zond zondag de eerste beelden uit van de nieuwe Idols-serie en daarop was onder meer te zien hoe Krabbé een kandidaat vierkant uitlacht. Voor RTL 4-baas Erland Galjaard zal het even slikken zijn dat zijn grootste mannelijke tv-ster zich vuistdiep in het door hem zo gehekelde genre afzeiktelevisie stort.

De juryleden van Idols – naast Krabbé zitten Eva Simons, Jamai Loman en Roland Molendijk in de jury – moesten een kandidate zonder zangtalent beoordelen. Deze kandidaat is door de voorselectie heen gekomen, wat betekent dat ze puur voor de tv-jury is gezet om uitgelachen te worden.

En dat gebeurde dan ook. “Het is net alsof je een tandartsboor aanzet. Die gaat dan elke keer weer aan“, gierde Krabbé. En Simons: “Het is wat je één keer in de maand op maandag hoort. Om twaalf uur ’s middags.

Het is de vraag of de kijker nog op dit soort tv zit te wachten. Maar Loman denkt van wel, zei hij in Carlo’s TV Café. “Ja, want het is totaal weer iets anders. Bij The Voice zitten er coaches en wij zijn juryleden. Coaches helpen je door het proces heen en wij beoordelen gewoon het moment.

Loman deinst er niet voor terug om flink kritisch te zijn. “Eerlijkheid is niet altijd heel fijn. Sommige mensen willen dat helemaal niet horen. Dat is in elk geval niet gelukt; we zijn heel eerlijk.

Uitgerekend Loman zit er ook om de looks van de kandidaten te beoordelen, stelt zijn collega Molendijk. “Jamai is ook wel iemand die iets te melden heeft over de looks. Ik ga daar zelf niet over.

Zelf zit Molendijk er meer voor de inhoud. “En ook Martijn Krabbé heeft muziekinhoudelijk iets te melden.

Het nieuwe seizoen van Idols begint op woensdag 23 maart op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen