‘Jongeren van nu kijken later gewoon weer lineair’

Bert van der Veer, regisseur van Pauw en voormalig baas van RTL 4, gelooft er niets van dat het binnenkort gedaan is met lineair tv-kijken. Dat heeft hij gezegd in Van Liempt Live. De jongeren die nu zo graag ‘on demand’ kijken, zitten straks als ze ouder worden gewoon weer op vaste tijdstippen voor de buis, denkt Van der Veer. “Dat gaan ze weer doen als ze weer ouder worden. Er is ook een moment in een mensenleven dat je denkt: weet je wat, laat NPO 1 of RTL 4 maar voor me kiezen.

Gemak dient de mens, aldus Van der Veer. “Dan heb je gewoon om 19.00 uur een afspraak met Matthijs van Nieuwkerk en om 22.00 uur met Paul van Liempt en dan denk je: mijn avond is wel besteed.”

Als je ouder wordt heb je geen zin meer om van alles uit te zoeken, denkt hij. “Het is namelijk heel vermoeiend om ’s avonds met je iPad op schoot te zitten en te denken: waar zal ik nu weer eens heen gaan? Linda.TV, Buzzfeed, YouTube, oude clips?

Linda.TV is onlangs met een dramaserie gestart met afleveringen van 7 minuten. Van der Veer ziet dat niet als een teken dat de behoefte van de consument verandert. “Welnee. Wat je ziet gebeuren is dat het korter is dan Gooische Vrouwen, maar het uiteindelijk gewoon content is die op een andere manier de kijker bereikt. Iets anders is het niet.”

We zitten ons allemaal druk te maken over een nieuw technologisch tijdperk en dat internet alles gaat veranderen en Netflix zet alles op z’n kop, maar het is allemaal niet waar. Het is allemaal onzin.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen